dinsdag 30 november 2010

klusjesdag


Beste mensen,

In de strenge winter van vorig jaar zijn er heel wat beton tegels van de speelplaats in de Hulststraat stukgevrozen.
Daar waren er ondertussen enkele uit, wat voor gevaarlijke situaties kon zorgen.

De tuintjes tussen de klassen van de lagere school liggen er al enkele jaren verwilderd bij, tijd dat daar iets aan kan gedaan worden; Danny Windels (papa van Wout en Josse, 2 de kleuterklas), tekende deze zomer deze tuintjes uit, volgens het ontwerp zouden we 3 verschillende onbtwerpen krijgen, me"t in elk tuintje op z'n minst een beetje lage beplanting die onderhoudsarm is, het eerste tuintje word dan eigenlijk een buiten- knutselruimte, met een aantal vaste, ronde tafels.
Het tweede tuintje word een heuse zomerklas, en het derde tenslotte zou een belevingstuintje moeten worden, hier zullen we geen gebruik maken van verharding, maar kiezel, de tuin wordt aangepland met eetbare planten (fruit, kruiden, e.d.), en op de muren komen vogelkastjes te hangen.

Tenslotte was er ook nog het oude kippenren, wat daarmee gedaan, van de juffen was er de vraag gekomen om een zandbak te maken, dit hebben we dan ook gedaan, hieronder kan u de foto's zien van onze klusjesdag waar u allemaal een uitnodiging van heeft gekregen.

Wel spijtig, van de ouders die niet onmiddellijk gerelateerd zijn met het oudercomité hebben we maar een enkeling gezien.

Toch hopen we , dat we voor de verdere uitwerking van deze plannen op nog veel papa's en mama's beroep mogen doen.

Bedankt aan iedereen die is komen helpen, er is met een kleine ploeg een berg werk verzet.

Groeten
Richard Windels, Voorzitter oudercomité.































2 opmerkingen:

Anoniem zei

Er is inderdaad veel werk verzet. En dat met een heel fijne en enthousiaste groep. Ik sta volgende keer weer met veel plezier paraat om de school nog verder te verfraaien. Vele handen maken immers licht werk ! Sven

Anoniem zei

Er is inderdaad veel werk verricht.En ondanks wat er ook gezegd wordt, jullie doen nuttig werk!Op de speelplaats is het aangenamer vertoeven voor de kindjes nu.
De volgende stap is met wat geluk,de veiligheid aan school:-)