donderdag 29 november 2012

Oudercafé

Bedankt aan de ouders die op ons eerste oudercafé aanwezig waren.
Ik vond het een geslaagde avond.
Wil jij je geheugen nog eens even opfrissen, of toch nieuwschierig geworden wat er op de avond is verteld!!
In onderstaande presentatie vind je alles terug.

Met vriendelijke groet,
Wendy van Duyse ondervoorzitster
































maandag 5 november 2012

Durf jij nee te zeggen!

Uitnodiging oudercontact
Op vrijdag 16 november is het eerste oudercafé van dit schooljaar waarin het eerste onderwerp aan de orde komt “durf jij nee te zeggen” over weerbaarheid bij kinderen.
U bent welkom vanaf 19.30 uur, de presentatie zal beginnen om 20.00 uur onder leiding van gastspreeksters Hilde Leonard. De avond vindt plaats op Vrije Basisschool De Hoge Geest, Hulststraat 42, De Klinge. In de turnzaal van de kleuters. 

Elk kind is van nature weerbaar! Die weerbaarheid wordt echter al vroeg op de proef gesteld. Kinderen ervaren van in de wieg dagelijks dat hun omgeving, en de mensen die daarin rondlopen, dingen doen of zaken van hen eisen die niet zo goed zijn voor hen. Gelukkig ontdekken ze heel wat passende manieren om hiermee om te gaan. Het is boeiend om te zien hoe ieder kind zijn unieke vorm van weerbaarheid ontwikkelt. Soms gaat het echter fout en komt de aangeboren weerbaarheid onder druk. Prestatiedruk, een gebrek aan ruimte om rustig thuis te komen in de wereld, een nare ervaring die door het hoofd van kinderen blijft spoken,… maken de ontwikkeling van weerbaarheid niet altijd makkelijk voor kinderen. En dan hebben ze volwassenen nodig die hen daarbij kunnen ondersteunen en begeleiden.
Op deze avond zullen we stil staan bij het begrip weerbaarheid. Wat is dat precies? Hoe ontwikkelt zich dat en hoe kunnen we de weerbaarheid van onze kinderen ondersteunen. We werpen daarbij een kritische blik op de huidige maatschappij. Het is nuttig het zicht wat te verruimen op wat zoal van invloed is op je kind. En vooral om te gaan kijken wat je binnen jouw mogelijkheden kan doen om de ontwikkelingskansen te vergroten. Vermits kinderen beter zijn in het nabootsen van ouders dan in te doen wat ze zeggen, is het wel handig dat je als ouder ook weerbaar gedrag voorleeft. Zonder een antwoord te kunnen geven op alle vragen, wil deze avond vooral inspiratie bieden in het omgaan met de weerbaarheid van je kind. Vele praktische voorbeelden maken dat er voldoende ruimte zal zijn om er dingen van jezelf in te herkennen.

Nieuwsgierig geworden door bovenstaande tekst!!! Je bent welkom, laat even weten of je komt door een e-mail te sturen naar onderstaand adres: ouderraad.dehogegeest@gmail.com.
Graag voor 14 november.
Tot dan!!!

zaterdag 3 november 2012

Herfstontbijtwandeling zondag 21 oktober

Zondag 21 oktober, 5.30u de wekker loopt af, snel warme kleren aan en de fiets op. We hebben afgesproken om tussen 6.00u en 7.00u de vragen op te hangen in het bos.
Toch nog donker, hoor, in het bos. Maar de temperatuur is ok. Het belooft een prachtige dag te worden voor alle 395 ingeschrevenen.
En een prachtige dag werd het, veel volk, lekker ontbijt, mooie wandeling!
Benieuwd of we dit volgend jaar kunnen overtreffen?

Sfeerfoto's:


Oudercontact in volle actie: eitjes bakken



Een heerlijk uitgebreid ontbijt

 
Ook de leerkrachten waren van de partij


Mmm dat smaakt!


De eerste wandelaars van de zoektocht
 
Spannend...
 
 
 
 
 


Had je hem ook gezien tijdens de wandeling?



 
 
 

Deze vrolijke bende genieten van de wandeling
in de bossen van de Hoge Geest


En natuurlijk even stoppen voor een warme choco of jeneverken
 
 
 
 
 
 


En de winnaars van de wandelzoektocht:
Voor de kinderen: Cor Stuer
Voor de families:  familie Davy en Eva Van Hoecke (Mikolai en Larissa)


Tot volgende jaar allemaal!